dijous, 31 de març de 2022

10 de març de 2022
La Txell Feixas Torras ens va acompanyar el mes de març amb les seves "Dones Valentes" va ser una vetllada fantàstica, propera, de presa de consciència necessària... Ella ens ho explica així:

"Entrar al Pati Blau de l'Espluga Viva i fer-ho de la mà de Carme Porta -espai i dona que ens són referents- va ser tot un regal. Una cita en què, dins meu, m'acompanyaven com sempre totes les 'Dones valentes' que protagonitzen el llibre. Amb elles ben a prop i les persones que van voler sumar-se a la tertúlia per conèixer les seves històries de vida vam fer una estoneta de tribu. 

Per com està disposada la sala, que es va omplir creant una espècie de rotllana, vaig sentir una connexió amb Jinwar. Un poblat del Kurdistan iraquià només per a dones en què les casetes estan construïdes de manera circular per crear i protegir justament el pati interior. Allà i aquí, un espai comunitari sagrat que és refugi, zona de seguretat, lloc per compartir coneixement i punts de vista, on el més important és la vida petita que, al final, és la vida en majúscules. 

Un Pati Blau a Esplugues que amb aquest color em transportava a la Mediterrània que uneix les dues ribes, sovint tan pròximes i còmplices; d'altres tan llunyanes i desconegudes. Una trobada amb una energia potent on em sentia envoltada de mirades encuriosides i una escolta del tot activa. Un acte distès en què també vam celebrar-nos amb el millor maridatge de vi i formatge. 

Faig un brindis, doncs, per vosaltres, per aquesta iniciativa que ens deixa passejar els nostres dubtes pel vostre Pati Blau, d'on sortim -sens dubte- més sàvies i empoderades en aquesta lluita compartida. 

Shukran iktir."

Gràcies a tu Txell!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada