dimarts, 29 de setembre del 2015

27 de novembre de 2014


La Isabel Segura ens va visitar un dia de pluja, de molta pluja. Les persones valentes que van venir, però van trobar una tertúlia propera i un personatge per descobrir en el llibre Els viatges de Clotilde Cerdà i Bosch que se'ns presentava.

Ens va  voler recordar la seva experiència al Pati Blau així:


"Un plujós dia de tardor, enfilo cap a Esplugues, convidada per la Carme Porta. L'excusa, Clotilde Cerdà i Bosch, una dona del segle XIX, compositora, harpista, escriptora, activista feminista i abolicionista, de l'esclavatge i de la pena de mort. Una dona, amb qui havia ensopegat feia temps i m'havia atret poderosament per trencar tants i tants tòpics sobre les dones d'aquella època, una dona que rere la seva aparent formalitat li descobria força sentit de l'humor, per no dir ironia, i un cert hedonisme, virtuts sempre lloables i envejables.

A l'arribar, l’amfitriona ja hi era, però també la seva filla i el seu fill. Quedo admirada que aquelles hores de la nit, no remuguin per haver d'anar amb la mama. Hi ha més filles i fills d'altres dones i homes que transiten per l'espai, una antiga i magnífica casa, espai col·lectiu aconseguit per la insistència de les que i els qui creuen en les possibilitats de l'afer comú, que no bé comú -això ja és un xic més sospitós-.

En aquest afer comú que ens aplega al voltant del Pati Blau, cadascú troba amb qui fer estada. Les criatures busquen els seus partenairs, cadascú els seus, per a fer el que volen. Nosaltres, ens entretenim amb la Clotilde Cerdà i Bosch i els seus viatges.

En un moment determinat, les truites, marededéu quines truites, surten a taula i allà ens retrobem, sense distinció d'edats, ni de preferències. Enhorabona a la cuinera, enhorabona al Pati Blau."

Moltes Gràcies per acompanyar-nos, Isabel!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada